Studentský horoskop: Jak odpočívat podle znamení zvěrokruhu

Studentský horoskop: Jak odpočívat podle znamení zvěrokruhu

Umět si řádně odpočinout a nabrat síly, které jsou tak potřeba pro hektický studentský život, je jedna ze zásadních dovedností každého z nás. Naše vlastní pohoda a vyrovnaná duše je alfou a omegou spokojeného života a spokojeného těla a mysli. Jak odpočívají jednotlivá znamení zvěrokruhu a co mají dělat proto, aby jejich odpočinek byl efektivní?

Beran 21.3.–20.4.

Berani, jste energická znamení plná síly, touhy, nadšení a entusiasmu a jen tak vás něco neunaví. Když už vás ale přeci jen něco zmůže, musíte si i vy odpočinout. Nedokážete však jen tak ležet na gauči a dívat se na televizi. Nejlépe si odpočinete opět akcí a různými aktivitami. Ze sportu jste schopni dělat snad všechno – od běhání, přes box až po plavání. Jen si vybrat. O to víc vás to pak baví, když k sobě máte sparingpartnera. Neumíte být sami, a proto jste rádi, když být sami nemusíte.

Býk 21.4.–21.5.

Když se to po vás chce a situace to vyžaduje, dokážete ze sebe dostat maximum a vydat se na dřeň. Důležité je energii dávat, ale také ji pak někde brát a získávat. K odpočinku potřebujete klid, bezpečné a jisté prostředí, kde se můžete uvolnit a třeba něco tvořit, malovat, vyrábět, hrát na kytaru. Jakákoli aktivita, u které si můžete utřídit myšlenky, hodit starosti za hlavu a neřešit je pro vás balzám na duši. Osvěžující je pro vás i taková obyčejná procházka lesem či parkem.

Blíženci 22. 5. – 21. 6.

Vidět odpočívat takové neposedy jako jste vy je snad nemožné. Nesnášíte stereotyp a monotónnost, a proto i ve chvilkách volna přemýšlíte, co byste zase podnikli nebo dělali. V posteli nebo před televizí vás nikdo nezastihne. Nejvíce si odpočinete u svých koníčků a díky svým zálibám. Takže jestli vás baví tancování, tak hurá na trénink, jestli se věnujete tuningu, nenechávejte svého miláčka dlouho v garáži samotného. Dělejte, co vás baví a tím si odpočinete.

Rak 22.6.–22.7.

Vzhlede k tomu, jaké jste citlivky, není divu, že dlouhodobý stres moc nezvládáte. A vlastně ani ten krátkodobý tlak, který zažíváte dnes a denně. Stereotypnost a každodenní povinnosti vás ubíjejí. Vy potřebujete odpočinek jako sůl. Hlavně ten kvalitní. Lehnout si a prospat se je sice fajn, ale to je pro vás málo. Nejvíce si odpočinete doma, v kruhu rodiny, mezi blízkýma. Kupodivu i u práce si odpočinete. Hlavně když vaříte nebo pečete… Cože je super, protože tím potěšíte i další. Dušičku vám pohladí uklizený byt, pořádek ve věcech, papírech, v šuplících poskládané a seřazené ponožky.

Lev 23.7.–22.8.

Jste bytosti společenské, přátelské a extrovertní. Proto vás kdokoli málokdy zahlédne, jak se sami díváte na film nebo se sami procházíte lesem. Bohatě vás uspokojí, dobije a zrelaxuje společnost přátel. Je to zvláštní, ale strašně rádi spíte. Není proto divu, že téměř každou volnou chviličku trávíte v pelechu, v peřinách a oddáváte se snům. Nejlépe teda když máte vedle sebe miláčka, ke kterému se můžete přitulit a jen tak s ním lenošit.

Panna 23.8.–22.9.

Váš smysl pro pořádek, detail a jednoduchost vás ovlivňuje i v tom, jak odpočíváte. K relaxaci si vybíráte pouze místa, kde je klid, málo rušivých elementů a hlavně je tam uklizeno. A když už si takové místečko najdete, nebo si alespoň uklidíte pokoj, abyste se v něm cítili dobře, sednete si třeba s knížkou nebo si pustíte film, je to zpět – vaše myšlenky jsou k nezastavení i v době, kdy se snažíte nemyslet. Je pro vás těžké naučit se nemysle a jednoduše „vypnout“, ale garantujeme, že když to zvládnete, budete překvapení, jaký to má osvobozující účinek.

Váhy 23.9.–23.10.

Rádi si uděláte chvilku sami na sebe, ale nejlépe je vám, když vedle sebe někoho máte. Rádi jen tak ležíte s miláčkem na gauči v objetí, s rodinou si dokážete hodiny a hodiny povídat u kafe a sladkých dobrot, s přáteli se pobavíte téměř u všeho. Energii vám dodávají kulturní a estetické zážitky. Takové odpoledne strávené na výstavě nebo večer v divadle je váš sen, jak odpočívat. Zrelaxuje vás, když sami něco vyrábíte. Proto také všude po bytě a pokoji máte nedodělané obrazy, ručně dělané hrnečky, patchworkové deky a bůh ví co ještě. Vždycky máte obrovskou radost, když se vám něco povede.

Štír 24. 10. – 22. 11.

Že byste zrovna holdovali sportům, neustále někam jezdili na výlety a obráželi výstavy a festivaly, to se zrovna říct nedá. Své volno si dokážete představit i docela jinak. Taková kvalitní detektivka nebo dobrý kriminální film, miska plná popkornu a deka na zakutání vás bohatě uspokojí. Vaším největším koníčkem, který vám vždycky zvedne náladu, dodá energii a zregeneruje dušičku, je sex. Milostný a sexuální život je vlastně takové vaše hobby. To činí váš život smysluplným. Zní to divně, ale sex vás prostě baví. Jasně rádi zajdete na nákupy nebo si zacvičíte, ale stejně vždycky když můžete a máte chvilku času, tak skončíte s někým v posteli. Krásný to koníček.

Střelec 23.11.–21.12.

Vaše vnitřní energie a oheň, kterým vaše znamení oplývá, vás nenechá se zastavit a dovolit si zahálet. Dlouho na jednom místě nevydržíte a milujete objevování nového, poznávání nepoznaného. Své volno a čas, který máte vyhrazený na odpočinek, trávíte aktivně. Milujete cestování a poznávání nových kultur, mravů a především tamní gastronomie. Někteří Střelci by se naopak rozdali pro svého chlupatého čtyřnohého miláčka. Jiní jsou nejspokojenější, když mohou s partnerem nebo kamarádem hodiny a hodiny rozebírat nesmrtelnost chrousta a podstatu bytí. Je to zvláštní, ale i tak si dokážete odpočinout.

Kozoroh 22.12.–20.1.

Vaše pracovitost a vytrvalost vám málokdy umožní opravdu odpočívat v tom pravém slova smyslu. Sice si dokážete lehnout před televizi a nic nedělat, ale to je to. Vy to nicnedělání nevydržíte. To už raději usnete nebo jdete zase něco dělat. Pro vás a vaši pohodu je důležité najít si v životě něco (kromě práce) co vás bude bavit a naplňovat. Nějaký koníček, který vám umožní odpočívat. Může to být sport, hraní deskových her s přáteli nebo práce se dřevem. Je to jedno. Jen vás to musí bavit. Super je, že rádi objevujete nová místa, takže věnovat se výletování, cestování a turistice je přesně to pravé.

Vodnář 21.1.–20.2.

Starosti a trable všedního dne, povinnosti do školy a stres dokážete neřešit a hodit za hlavu opravdu ztěžka. Jen ve chvíli, kdy bezpečně víte, že si to můžete dovolit, hodíte nožky obrazně řečeno nahoru a odlehčíte své hlavičce od neustálých myšlenek. Radost a novou energii vám přinášejí nové objevy, inovace. Takže brouzdání po obchodech a hledání vhodného doplňku do bytu nebo pokoje, který by vyřešil kulantně váš problém se ztrácením klíčů, vás dokáže zabavit klidně na celé odpoledne.

Ryby 21.2.–20.3.

Nemáte-li denně alespoň malou chvilku sami na sebe a na to, abyste se mohli zastavit, uvolnit a pročistit si hlavu, dokážete pěkně prudit a být dost nepříjemní. Pro bezpečí a blaho všech ve vašem okolí a především pro vás je žádoucí, abyste si tyto malé chvilky dopřávali pravidelně. Odpočívat dokážete téměř jakkoli a u čehokoli, ale musíte na to mít čas, klid a náladu. Úplně nejlepší jsou pro vás klidové aktivity. Zajít si do sauny, hodina jógy, masáže, jít si jen tak zaplavat.

Text: Iveta Vavrušová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější